Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Sezonul de vacanță se apropie cu pași repezi și, deși ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, de multe ori vine la pachet cu stres și uneori chiar cu probleme digestive provocate de perturbarea florei intestinale. Diareea călătorului se numără printre cele mai comune complicații digestive din timpul călătoriilor. Din fericire, există câteva sfaturi de urmat pentru a vă pregăti în acest sens. Haideți să le parcurgem împreună.
Înainte de a trece la sfaturile pentru prevenirea diareei și a altor probleme digestive în timpul călătoriilor, este bine să înțelegem rolul bacteriilor și al altor microorganisme din tractul gastrointestinal și al florei intestinale.
Pentru a funcționa în mod optim, corpul nostru are nevoie de ajutor, pe care îl primește de la trilioane de microorganisme. Unele dintre aceste microorganisme trăiesc pe piele, dar majoritatea trăiesc în interiorul corpului, cele mai multe regăsindu-se în flora intestinală.
Acolo, ele formează microbiota intestinală. În cazul unei persoane sănătoase, microbiota intestinală constă în microorganisme bune și rele, care coexistă în mod pașnic și asigură ceea ce numim echilibrul microbiotei intestinale.
Microbiota intestinală este esențială nu doar pentru procesul de digestie, ci și pentru starea generală de sănătate sau funcționarea sistemului imunitar. Prin urmare, echilibrul acesteia este foarte important.
Din păcate, echilibrul microbiotei intestinale poate fi ușor de perturbat. Stresul, anumite diete, antibioticele sau bolile infecțioase pot întrerupe interacțiunea normale dintre speciile de microorganisme.
Atunci când călătorim ne expunem multor bacterii și virusuri dăunătoare. Cu cât ne îndepărtăm mai mult de casă, cu atât corpul nostru este mai puțin obișnuit cu acești agenți patogeni. Odată pătrunse în organism, aceste bacterii necunoscute pot cauza disconfort gastric sau temuta diaree a călătorului.
Diareea călătorului poate începe brusc în timpul vacanței sau chiar după, iar simptomele încep să se amelioreze de regulă de la sine în 2 până la 3 zile. Simptomele disconfortului gastric pot include dureri abdominale, flatulență excesivă, greață, oboseală, lipsa poftei de mâncare, vărsături, febră și deshidratare.
Prin urmare, unul dintre cele mai importante aspecte este hidratarea. Aici, sărurile de rehidratare orală (SRO) pot fi de mare ajutor. Odată ce ești gata să consumi din nou alimente solide, începe cu carbohidrați slabi și cu hrana bogată în fibre.
Ai grijă de compoziția microbiotei tale și suplimenteaz-o cu tablete masticabile BioGaia Protectis. Tulpina probiotică de excepție, Lactobacillus reuteri Protectis, se numără printre cele mai studiate tulpini probiotice de pe piață și poate ajuta la regenerarea microflorei intestinale afectate în timpul călătoriilor. Doar o tabletă pe zi îți furnizează doza recomandată de 100 de milioane de bacterii vii de Lactobacillus reuteri Protectis.
Continuăm cu sfaturile care te pot ajuta să ai grijă de sistemul tău digestiv înainte și în timpul călătoriei.
Cel mai probabil ai auzit deja de aceste măsuri de precauție. Ele sunt relativ ușor de reținut și pot fi foarte eficiente pentru a evita complicațiile digestive. Această zicală rezumă simplu următoarele sfaturi:
Și ca un sfat bonus, amintește-ți că înainte de vacanță, e mult mai bine să îți întărești microbiota intestinală. Asigură-te că este protejată corespunzător și include produsele BioGaia ProTectis în alimentația de zi cu zi a familiei tale, cu minimum 2 săptămâni înainte.
Călătorii fericite, lipsite de griji!