Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Familia ta s-a mărit recent, iar pe lângă bucurie și entuziasm, ca părinte, te confrunți adeseori și cu stres și epuizare, mai ales atunci când apar colici la bebeluși. Oboseala se acumulează și mai mult, odată cu nopțile nedormite cauzate de colici, un semn că este timpul să iei in considerare o solutie pentru colicile abdominale. Continuă să citești pentru a descoperi strategiile de gestionare a momentelor tensionate din cadrul familiei, provocate de colicilebebelușilor
Când vine pe lume, bebelușul tău trebuie să se obișnuiască cu noul mediu și cu toate schimbările pe care acesta le presupune. Pentru bebelușii care se confruntă cu disconfort abdominal, perioadele de adaptare pot fi mai dificile.
Hrănirea cu lapte matern poate fi o alinare a simptomelor colicilor, datorită substanțelor active și a nutrienților esențiali care susțin o bună funcționare a sistemului digestiv al bebelușului.
Chiar dacă până la 26% dintre bebelușii cu vârsta sub 3 sau 4 luni se confruntă cu disconfort abdominal, încă nu înțelegem pe deplin ce le provoacă, iar cercetările sunt în continuă desfășurare.
Semnele disconfortului abdominal sunt adesea cunoscute sub numele de "regula celor 3".
Regula celor 3 înseamnă că bebelușul tău poate plânge inconsolabil, chiar dacă este perfect sănătos, mai mult de:
În plus, poți observa că bebelușul tău se încruntă și devine roșu la față, elimină gaze, își mișcă picioarele neliniștit, își strânge pumnii și are burtica tare.
Deși colicile nu reprezintă un pericol pentru sănătatea bebelușului tău, există moduri prin care îl poți ajuta să se simtă mai bine și să treacă mai ușor peste acest disconfort abdominal. Una dintre cele mai eficiente metode de alinare a colicilor este să-l ții în brațe, oferindu-i căldură și confort, ceea ce poate să-i atenueze simptomele.
Află mai multe informații și articolul nostru: Burtici nefericite cauzate de disconfort abdominal.
Colicile îl supără cel mai mult pe bebeluș, dar impactul asupra ta, a partenerului tău și chiar asupra celorlalți copii poate fi la fel de semnificativ. Pentru a vă ajuta să treceți mai ușor peste aceste momente, am pregătit câteva sfaturi pentru voi, părinții.
Este firesc să te simți îngrijorat când bebelușul tău plânge și nimic nu pare să-l liniștească. În astfel de momente, poate începi să te întrebi dacă faci totul corect sau dacă faci destul. Ia o pauză și amintește-ți că nici măcar medicii nu cunosc toate cauzele colicilor la bebeluși. Aceste simptome ale colicilor vor trece până când bebelușul tău va ajunge la 4 sau cel târziu 6 luni.
Un stomac sensibil și deranjat îi creează bebelușului tău probleme în mod regulat, în aceleași intervale orare zilnice. Identifică aceste momente și organizează-ți ziua avându-le în vedere. Planifică activități plăcute și lucruri care îl fac fericit pe bebelușul tău în acele momente.
Bebelușii sunt foarte sensibili la emoțiile părinților lor. Fiind liniștiti în prezența lor îi poate ajuta să se simtă mai bine. Dar, uneori, când plânsul lor este puternic și pare să nu se oprească, poate fi dificil să rămâi calm. În astfel de momente, ia o pauză.
Pune cu grijă bebelușul în pătuțul lui sau în alt loc sigur și fă-ți timp pentru tine în altă cameră câteva minute, până când reușești să te calmezi.
Nu respinge niciodată ajutorul oferit de prieteni sau familie. Orice formă de sprijin contează, fie că este vorba de conversații încurajatoare, de aducerea de mâncare gătită acasă sau de ajutor în îngrijirea bebelușului.
Este normal să te simți epuizat, iar somnul este vital pentru tine ca părinte. Dormind suficient, te va ajuta să depășești mai ușor provocările cu care te confrunți. Profită atunci când bebelușul doarme și odihnește-te sau relaxează-te, chiar dacă nu poți adormi imediat.
O microbiotă intestinală echilibrată și diversă este foarte importantă pentru a menține sănătatea sistemului digestiv. O microbiotă echilibrată presupune o absorbție adecvată a nutrienților și ajută la întărirea sistemului imunitar. Acest lucru este important pentru toți membrii familiei. Ai grijă de flora intestinală a celui mic și a membrilor familiei tale cu ajutorul probioticelor BioGaia.
Tulpina-erou de bacterii benefice BioGaia, Limosilactobacillus reuteri Protectis, completează microflora ta internă, ajută la creșterea populației de bacterii endogene, fiind una din cele mai cercetate tulpini de bacterii benefice de pe piață.
Îți recomandăm să încerci picăturile BioGaia ProTectis pentru copii, sigure încă din prima zi de viață, pentru a avea grijă de burtica celor mai mici membri ai familiei tale și Tabletele Masticabile BioGaia ProTectis pentru ceilalți membri ai familiei.
Să ai un bebeluș care suferă de disconfort abdominal poate fi destul de copleșitor. Această afecțiune, cunoscută drept colicile bebelușilor, este destul de răspândită și, deși poate fi stresantă pentru tine și familia ta, este important să știi că nu durează la nesfârșit.
În timpul episoadelor de colici, nu uita să ai grijă și de tine ca să faci față mai ușor acestor momente grele. De asemenea, dacă simți că nimic nu ameliorează situația, nu ezita să ceri ajutor de specialitate, fie pentru tine, fie pentru bebelușul tău.