Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Milioane de bacterii care formează microbiota intestinală colonizează intestinul tău. Unele dintre aceste bacterii sunt numite, în mod obișnuit, bune, iar altele sunt numite rele. Cu toate acestea, un echilibru nu poate exista fără cele două părți. Microbiota intestinală echilibrată și diversă este indispensabilă pentru menținerea digestiei și absorbției nutrienților într-o stare bună, cât și pentru susținerea sistemului imunitar.
Milioane de bacterii care formează microbiota intestinală colonizează intestinul tău. Unele dintre aceste bacterii sunt numite, în mod obișnuit, bune, iar altele sunt numite rele. Cu toate acestea, un echilibru nu poate exista fără cele două părți. Microbiota intestinală echilibrată și diversă este indispensabilă pentru menținerea digestiei și absorbției nutrienților într-o stare bună, cât și pentru susținerea sistemului imunitar.
În timpul sarcinii, corpul tău este expus la creșteri și scăderi hormonale, cerințele nutriționale cresc, iar microbiota ta se schimbă. Dezechilibrul acesteia se termină adesea cu disconfort digestiv, constipație și balonare. Consumul de apă, o dietă variată cu multe fructe și legume și exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos, pot ajuta mult în acest sens. Pe parcurs, însă, amintește-ți de bacterii. Încorporarea iaurtului, kefirului, murăturilor sau altor alimente fermentate poate ajuta la hrănirea microbiotei. De asemenea, poți lua în considerare suplimentele alimentare ce conțin bacterii benefice, cum ar fi tabletele masticabile BioGaia ProTectis, ce conțin bacterii benefice de origine umană și completează microbiota ta intestinală.
Sistemul imunitar este o rețea foarte complexă formată din mai multe centre de apărare răspândite în întregul organism. Cu până la 80% din toate celulele imunitare, cel mai mare centru imunitar se găsește în intestin.
Experții sunt de părere că primele 1000 de zile de viață de la concepție sunt vitale în dezvoltarea sistemului imunitar pentru bebeluș. Sistemul imunitar nespecific al bebelușului tău se dezvoltă deja în uter, în timpul sarcinii. Studiile recente au arătat, de asemenea, că poți transmite anticorpi bebelușului tău prin placentă. El sau ea se va baza pe acești anticorpi și pe imunitatea înnăscută în primele 3 luni, până când sistemul imunitar specific începe să preia controlul.
În timp ce imunitatea specifică poate părea că nu funcționează la început, adevărul este altul. Aceasta este ocupată cu învățarea, construirea anticorpilor și stocarea tuturor informațiilor în memoria imunologică. În acest sens, imunitatea specifică se află în stransă cooperare cu microbiota intestinală a nou-născutului.
Flora intestinală începe să se cultive în timpul nașterii și imediat după aceea. În acest punct, microbiota intestinală echilibrată a mamei joacă din nou un rol cheie. Copiii născuți prin naștere pe cale naturală primesc o doză de bacterii benefice din vaginul mamei. Bacteriile colonizează imediat pielea bebelușului, dându-i un impuls. Bebelușii născuți prin cezariană nu sunt expuși acestei doze inițiale de bacterii vaginale. Studiile au confirmat că diversitatea microbiotei intestinale și ratele de colonizare la bebelușii născuți prin cezariană sunt, în general, mai mici. Toate acestea au un rol în funcția imunitară ulterioară, digestie, absorbție de nutrienți și riscul dezvoltării unor afecțiuni de sănătate.
Probabil că ți-a venit deja în minte gândul că, în special pentru bebelușii născuți prin cezariană, suplimentarea microbiotei intestinale poate fi o idee bună.
Adevărul este că nu toate bacteriile benefice, numite probiotice, se comportă la fel în organism. Tulpina noastră, Limosilactobacillus reuteri Protectis, este una dintre cele mai bine cercetate bacterii benefice, deosebit de valoroasă în ceea ce privește colonizarea și persistența sa în intestin. Datorită unui număr de peste 260 de studii clinice, s-a dovedit că este eficientă în suplimentarea microbiotei intestinale și complet sigură atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Atunci când alegi suplimentele BioGaia pentru bebelușul tău, fii atent la picăturile noastre pentru copii. Există două variante. În timpul iernii, recomandăm cu fermitate BioGaia ProTectis picături pentru copii cu vitamina D3. În plus față de suplimentarea microbiotei intestinale cu L. reuteri Protectis (DSM 17938), bebelușul tău va primi o doză de vitamina D, care este necesară pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor și funcționarea normală a sistemului imunitar.
De asemenea, există câteva opțiuni și pentru tine. Acestea sunt capsulele vegane BioGaia ProTectis și tabletele masticabile BioGaia ProTectis cu vitamina D. Sfatul pentru micuțul tău se aplică și în cazul tău. Este aproape imposibil să primești o doză suficient de mare de vitamina D de la soare, în timpul iernii. Cu toate acestea, vrei să te asiguri că profiți de beneficiile sale. La adulți, susține funcționarea normală a sistemului imunitar și promovează menținerea sănătății mușchilor și oaselor normale.
Dacă vrei să afli mai multe despre sistemul imunitar și să primești câteva sfaturi despre cum să construiești o imunitate mai puternică pentru întreaga ta familie, verifică ultimul nostru articol.