Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Cu sprijinul trilioanelor de microorganisme (bacterii, viruși, fungi) care trăiesc în organism, sistemul tău digestiv efectuează multe procese vitale pentru sănătate. Bacteriile care aparțin miilor de specii, atât benefice, cât și potențial dăunătoare, trăiesc într-o simbioză echilibrată și creează microbiota intestinală.
Cu sprijinul trilioanelor de microorganisme (bacterii, viruși, fungi) care trăiesc în organism, sistemul tău digestiv efectuează multe procese vitale pentru sănătate. Bacteriile care aparțin miilor de specii, atât benefice, cât și potențial dăunătoare, trăiesc într-o simbioză echilibrată și creează microbiota intestinală.
O microbiotă echilibrată și diversificată este o condiție prealabilă pentru un intestin sănătos, o sănătate generală bună și un răspuns puternic al sistemului tău imunitar.
Termenul de sănătate intestinală se referă la sănătatea și funcționalitatea întregului sistem digestiv. Acesta include menținerea unei microbiote echilibrate, absorbția eficientă a nutrienților și menținerea unei bariere intestinale solide.
Pe lângă microbiota intestinală, intestinul tău găzduiește până la 80% din toate celulele imunitare, făcându-l centrul întregului sistem imunitar. Microbiota intestinală reglează intensitatea răspunsului imunitar. Aceasta poate face acest lucru în mod corespunzător doar dacă bacteriile benefice și cele dăunătoare sunt în echilibru. Echilibrul microbiotei intestinale este important pentru sănătate, în special pentru digestie și răspunsuri imunitare adecvate.
Află importanța primelor 1000 de zile ale vieții bebelușului tău în dezvoltarea microbiotei și a sistemului imunitar și cum să o susții.
Când bebelușul tău vine pe lume, microbiota lui intestinală și sistemul imunitar încep să se formeze. Primele 1000 de zile, începând de la ziua concepției, sunt fundamentale în formarea unei microbiote intestinale robuste și diverse și a unui sistem imunitar puternic. Această etapă timpurie pregătește terenul pentru microbiota din viața adultă și pentru toate beneficiile de sănătate care vin odată cu aceasta.
Prima colonizare microbiană a intestinului are loc în timpul nașterii, când bebelușul primește o doză de microorganisme din canalul de naștere al mamei. Microbiota intestinală a bebelușului continuă să se matureze odată cu creșterea acestuia.
Bebelușii născuți prin cezariană, însă, nu primesc aceeași doză inițială de microorganisme, iar diversitatea microbiotei lor intestinale s-a dovedit a fi în general mai mică. Prin urmare, susținerea dezvoltării acesteia, în cazul bebelușilor născuți prin cezariană devine și mai importantă. O modalitate bună de a face acest lucru este prin suplimentarea dietei cu bacterii benefice.
Selecția de pe piață poate fi copleșitoare, însă nu toate bacteriile benefice disponibile au același potențial de colonizare. Limosilactobacillus reuteri Protectis, tulpina noastră, se află printre cele mai cercetate bacterii benefice din punct de vedere clinic, fiind deosebit de valoroasă în colonizarea și persistența sa în intestin. Peste 130 de studii clinice au dovedit că tulpina BioGaia este perfect sigură atât pentru copii, cât și pentru adulți, datorită originii sale umane, făcându-o alegerea preferată și de încredere atât pentru părinți, cât și pentru pediatri.
Picăturile BioGaia ProTectis pentru bebeluși sunt sigure încă din prima zi de viață și pot fi administrate cu lingurița sau adăugate în alimente sau băuturi. Doar 5 picături pe zi vor oferi bebelușului doza zilnică recomandată de 100 de milioane de bacterii vii Limosilactobacillus reuteri.
Picăturile BioGaia ProTectis pentru bebeluși cu vitamina D completează, în plus, aportul zilnic de vitamina D, necesar pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor și funcționarea normală a imunității la copii. Picăturile sunt, de asemenea, sigure pentru bebeluși încă din prima zi de viață.
Pe lângă modul de naștere, există și alte aspecte care pot promova dezvoltarea microbiotei intestinale, funcția imunitară și sănătatea generală a bebelușului tău. Iată câteva dintre ele:
Laptele matern este o sursă vitală de bacterii benefice și nutrienți pentru bebelușul tău. Compoziția sa se schimbă de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile nutriționale ale bebelușului.
Atunci când vine momentul și bebelușul tău începe să consume alimente solide, o dietă echilibrată compusă din fructe și legume sezoniere, cereale integrale și proteine slabe este necesară pentru a asigura aportul de nutrienți și funcția normală a intestinului.
Mișcarea în aer liber și expunerea la soare întăresc sistemul imunitar și ajută la reducerea stresului.
Somnul suficient și pauzele în timpul zilei sunt indispensabile în dezvoltarea copilului și oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
În timp ce ai grijă de cel mai mare interes al bebelușului tău, nu uita să ai grijă și de tine. Privarea de somn, lipsa timpului pentru tine, erorile alimentare și multe altele sunt perfect normale în maternitate, dar pot duce la tulburări ale microbiotei intestinale și probleme de sănătate asociate.
Nu permite ca acest lucru să se întâmple si primește ajutorul capsulelor BioGaia ProTectis sau al tabletelor masticabile BioGaia ProTectis cu Vitamina D. Acestea conțin, de asemenea, culturi lactice vii Limosilactobacillus reuteri Protectis pentru a suplimenta flora intestinală și vitamina D pentru a susține funcția imunitară. Și amintește-ți, nu există un bebeluș fericit fără o mamă fericită.