Sistemul imunitar în sezonul rece

Alimentele care susțin imunitatea și sprijină flora intestinală vor ține doctorul departe! Sau nu? Internetul este plin de sfaturi despre alimente care susțin imunitatea sau ajută la echilibrul florei intestinale, dar adevăratul sprijin pentru imunitate vine dintr-o abordare echilibrată a alimentației. Principalul centru al sistemului nostru imunitar este intestinul, unde un set de bacterii, inclusiv culturile lactice vii, joacă un rol crucial.

Limosilactobacillus reuteri Protectis, ce se regăsește în produsele BioGaia, nu este o bacterie benefică oarecare. Aceasta se remarcă datorită susținerii sale științifice extinse, 258 de studii demonstrându-i eficacitatea și siguranța. Această tulpină de bacterii benefice se remarcă, în special, prin relevanța sa științifică importantă, menționată cu regularitate în revistele medicale.

Alimentație echilibrată, imunitate echilibrată

O dietă echilibrată este crucială în păstrarea funcției normale a sistemului imunitar. Aici intră în joc obiceiurile alimentare zilnice.

În general, este important să te asiguri că dieta ta este variată și conține o serie de vitamine, minerale (în special vitaminele A, B6, B9 (sau acid folic), C, D, E, fier, zinc, seleniu și cupru) și multă apă. Acest lucru presupune să mănânci legume, fructe, proteine slabe și cereale integrale și să folosești uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline sau de canola.

În plus față de acestea, integrarea în dieta zilnică a suplimentelor alimentare cu bacterii benefice de la BioGaia, în special a tulpinii patentate Limosilactobacillus reuteri Protectis, poate aduce beneficii semnificative pentru bunăstarea ta digestivă. Aceste culturi lactice vii nu sunt doar eficiente, ci și sigure, datorită originii lor umane, ceea ce le face să fie alegerea preferată și de încredere atât pentru pediatri, cât și pentru părinți.

Obținerea unui aport zilnic de vitamina D, care contribuie, de asemenea, la funcționarea normală a sistemului imunitar, este diferită. Cunoscută sub numele de vitamina soarelui, cea mai bună sursă naturală de vitamina D este lumina soarelui.

Din păcate, aceasta este adesea insuficientă în timpul lunilor de iarnă. Prin urmare, poate fi benefic să cauți suplimente alimentare cu bacterii benefice, cum ar fi BioGaia ProTectis Junior tablete masticabile cu aromă de căpșuni, pentru cei mai mici sau BioGaia Protectis tablete masticabile cu Vitamina D3, pentru restul familiei.

Suplimentarea microbiotei intestinale

Pe lângă ingredientele care întăresc imunitatea, merită să adaugi în alimentație și prebiotice și culturi lactice vii, astfel încât intestinele tale să primească cantitatea potrivită de bacterii eficiente.

  • Prebioticele sunt substanțe alimentare nedigerabile care hrănesc și mențin sănătoase coloniile de bacterii intestinale. Acestea includ alimente bogate în fibre și oligozaharide, cum ar fi ceapa, usturoiul, prazul și bananele.
  • Culturile lactice vii sunt microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă gazdei un beneficiu pentru sănătate"[1]. Bacteriile benefice pot fi obținute din alimente cu culturi active vii (chefir, iaurt, legume fermentate, varză murată, kombucha).

Legumele fermentate sunt un aport deosebit de valoros în dieta de iarnă, atunci când accesul la fructe și legume proaspete este limitat. Cu toate acestea, în lumea noastră în continuă mișcare, consumul acestor alimente s-ar putea să nu fie suficient de mare. Ia în considerare să adaugi în dieta ta suplimente alimentare BioGaia cu bacterii benefice, care ar putea ajuta la suplimentarea microbiotei tale intestinale

Multe alimente oferă beneficii multiple și, așa cum am menționat deja, cheia este să păstrezi o selecție bogată de substanțe nutritive. De asemenea, grozave în timpul iernii pot fi și supele. Acestea sunt ușor de preparat, te încălzesc, oferă o mulțime de nutrienți într-o singură porție și pot fi ajustate rapid pentru cei mici. Chiar dacă supele sunt fantastice, mai avem un sfat.

Mâncarea sănătoasă poate fi și ea un deliciu

Încearcă, de exemplu, ciocolată caldă cu supă de oase. Nu spune “NU” înainte de a încerca. Merită!

Ciocolată caldă cu supă de oase

4 porții

Ingrediente

  • 2 căni supă de oase curată (cel mai benefic este cea făcută din mai multe tipuri de oase, fără legume și doar cu un vârf de sare)
  • 2 căni de lapte integral
  • 3 - 4 linguri de pudră de cacao crudă
  • Aproximativ 4 lingurițe de miere (ajustați în funcție de necesități)
  • Opțional, 2 lingurițe de scorțișoară, ¼ linguriță de cardamon sau 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

  1. Încălzește supa de oase și laptele pe aragaz până la fierbere.
  2. Adaugă pudra de cacao, mierea și condimentele pe care le alegeți.
  3. Amestecă cu blenderul toate ingredientele, gustă, adăugă miere sau mai multe condimente dacă este necesar, amestecă din nou și servește.

Bucură-te de acest deliciu nutritiv de iarnă și nu uita să integrezi în dieta ta suplimenentele alimentare BioGaia cu bacterii benefice, pentru un plus de susținere a sistemului imunitar.


[1] Food and Agriculture Organization and World Health Organization Expert Consultation. Evaluation of health and nutritional properties of powder milk and live lactic acid bacteria. Córdoba, Argentina: Food and Agriculture Organization of the United Nations and World Health Organization; 2001.