Mother lifting her baby joyfully in the air outdoors, with green trees in the background and both smiling.

Sistemul imunitar

Sănătatea florei intestinale deține un rol cheie în buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, primii ani de viață sunt deosebit de importanți, deoarece în această perioadă sistemul imunitar se află în plin proces de constituire și dezvoltare.

Baby crawling on the grass in a park, wearing a blue shirt and looking curious.

Floră intestinală echilibrată pentru o imunitate puternică

Bebelușii se nasc cu un sistem imunitar incomplet. Acesta se dezvoltă pe parcursul primilor trei ani de viață și reprezintă o bază esențială pentru sănătatea copilului pentru tot restul vieții. În această perioadă organismul copilului învață să se apere împotriva bacteriilor nocive fără să își facă rău singur, cu reacții disproporționate

Fătul primește anticorpi prin intermediul placentei începând cu a doua jumătate a sarcinii. În cazul unei nașteri naturale fătul primește un prim set de bacterii din flora vaginală a mamei sale. Laptele matern este un alt factor care contribuie la imunitatea copilului. După aceste praguri, sistemul imunitar al copilului trebuie să funcționeze autonom, producând anticorpi și stocând informații despre diverși patogeni astfel încât să își dozeze reacțiile atunci când este atacat de bacterii nocive. Un sistem imunitar bine echilibrat reduce riscul de alergii, predispoziția la infecții și protejează împotriva bolilor autoimune. Întrucât majoritatea celulelor imune sunt localizate în intestin, dezvoltarea florei intestinale joacă un rol esențial în acest aspect.

Suplimentarea cu Limosilactobacillus reuteri Protectis contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a sistemului imunitar.

Mother holding her smiling baby, both looking happy, in a sunny outdoor setting with green trees in the background.

Sfaturi pentru dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului

Contactul cu bacteriile "rele" este esențial pentru dezvoltarea unei "memorii imunologice", respectiv capacitatea sistemului imunitar de a recunoaște și reacționa corect la patogeni.

Drept urmare, contactul timpuriu cu murdăria și lucruri non-sterile de tot tipul antrenează această memorie și întărește sistemul imunitar. O dietă sănătoasă, bogată în minerale și vitamine, alături de un somn sănătos și în cantități suficiente, sunt, de asemenea, de ajutor în dezvoltarea sistemului imunitar. Timpul petrecut în aer liber este și el important, contribuind la procesarea vitaminei D.

Mother lifting her smiling baby in the air outdoors, both enjoying a sunny day with green trees in the background. Mother lifting her smiling baby in the air outdoors, both enjoying a sunny day with green trees in the background.

Vitamina D - un mod natural de a rămâne sănătos

Vitamina D este vitală în fiecare etapă a vieții și cu atât mai mult pentru bebelușii și copiii în creștere. Este esențială pentru o creștere normală și dezvoltarea osoasă a copiilor, precum și întărirea sistemului imunitar.

Pe lângă petrecerea timpului în aer liber, suplimentarea florei intestinale a copilului cu suplimentele cu lactobacili cu rol imunostimulator de la BioGaia, care conțin Lactobacillus reuteri Protectis plus vitamina D3, este o metodă excelentă de a te asigura că sistemul imunitar al copilului este în formă bună și pregătit de luptă.

Durerea în gât

Durerea în gât

Atunci când suntem răciți, deseori avem și dureri în gât. În general, indică o infecție bacteriană sau virală a tractului respirator superior. Este, de departe, cea mai frecventă afecțiune la copiii preșcolari.

Rolul Vitaminei D

Rolul Vitaminei D

Spre deosebire de alte vitamine, organismul poate produce vitamina D. Din acest motiv, aceasta nu se comportă în organismul nostru similar altor vitamine, ci mai degrabă ca un hormon, o substanță-mesager care reglează procese fiziologice esențiale.

Sistemul imunitar al bebelușului

Sistemul imunitar al bebelușului

La naștere, sistemul imunitar al copilului nu este încă matur. Sistemul imunitar se maturizează odată cu bebelușul Primele 1000 de zile de viață (începând din momentul concepției) sunt cruciale în cadrul acestui proces, întrucât se dezvoltă microbiomul intestinal, care reprezintă baza pentru funcția imunitară și starea de sănătate ulterior pe parcursul vieții.